Marja den Boer (1973)

Ik werk als trainer, coach en schrijver en ben inmiddels 15 jaar actief in het publieke domein en in het bedrijfsleven. Ooit begon ik als bedrijfskundig academicus met een traineeship. Ik werkte zes jaar in de consultancy, om daarna als trainer aan de slag te gaan. Hoe succesvol ik ook leek, ik liep rond mijn 35e vast. Wat wilde ik nu echt? Wat kon ik?

Een wereldreis per fiets maakte onderdeel uit van deze leerzame periode, waarna ik het roer omgooide en startte met het schrijven van het boek ‘Durven doen wat je raakt’, met diepte-interviews met mensen als Neelie Kroes, Joop van den Ende, Robbert Dijkgraaf, Arnon Grunberg en Wubbo Ockels. Het boek, reeds de vierde druk, leidde tot vele workshops, lezingen en vervolgpublicaties. Daarnaast publiceer ik vrijwel maandelijks diepte-interviews in Happinez.

In mijn meest recente boek ‘de Wetten van Vallen Opstaan’ interviewde ik mensen die met een allesbepalende gebeurtenis in hun leven te maken kregen. In de gesprekken laten zij zien hoe die gebeurtenis voor hen heeft gewerkt en van invloed is geweest op hun ontwikkeling.

De gesprekken met deze inspirerende personen, de verhalen van cliënten, mijn eigen levenservaring en alle opleidingen en trainingen is de bagage die ik benut als trainer en coach. Daarbij werk ik vanuit mijn eigen praktijk en ben ik verbonden aan Ardis en Van Ede & Partners.

Mijn boeken

Durven doen wat je raakt

In openhartige gesprekken vertellen 22 markante Nederlanders hoe zij een verschil maken en hoe ook jij dat kunt doen. Wat blijkt: zij zijn geen geluksvogels die alles toevallig is aan komen waaien. Zij durven te doen wat hen raakt, gaan 100% voor waar ze in geloven, weten met angst om te gaan en hebben het lef van gebaande paden te treden, met hun intuïtie als kompas.

De wetten van vallen en opstaan

Tegenslag en verandering horen bij het leven. Of het nu gaat om een scheiding, een nieuwe stap in je loopbaan, rouw om een geliefde: hoe lastig het leven soms ook is, het kan je sterker maken. Jij bent degene die dat bepaalt. Met tien wetten in vallen en opstaan en een reeks persoonlijke verhalen geeft dit boek inspiratie aan iedereen die op zoek is naar veerkracht.